به گزارش سلامت نیوز گونه مهاجم و غیربومی "پالونیا" اینروزها در حالی در سراسر شمال کشور مانند قارچ رویش داشته که بر اساس قانون "ممنوعیت کشت گیاه پالونیا" ، کشت آن ممنوع شده است. این موضوع می تواند آسیب های جبران ناپذیری به اکوسیستم های بومی و تنوع زیستی منحصربه فرد استان های شمالی کشور وارد کند.
کارشناسان تاکید می کنند که پالونیا علاوه بر اینکه بسیار سریع الرشد است با ریشه های بلند خود، سهم آب گیاهان همجوار خود را می خورد و اجازه رشد به آنها نمی دهد؛ همین موضوع باعث نابودی اکوسیستم های بومی و تنوع زیستی منطقه هیرکانی خواهد شد.
علاوه بر این، همین ویژگی باعث خشک شدن سفره های آب زیرزمینی شده در درازمدت موجب خشکی چاه ها و دیگر منابع آبی و همچنین اراضی منطقه شمال کشور خواهد شد.
بر همین اساس و با تلاش های تنی چند از دانشگاهیان و کنشگران، کاشت این گونه غیربومی مهاجم، در اراضی ایران ممنوع شد. با این همه همچنان شاهد کاشت این گونه در بسیاری از مناطق باغی، مسکونی و محوطه های عمومی مراکز و نهادهای متعدد هستیم.
در راستای حفاظت از تنوع زیستی و حفاظت از گونه های بومی، مدتی است برخی مسوولان و مدیران محیط زیست شمال کشور اقداماتی را انجام می دهند که محکومیت یک متخلف در رودسر یکی از آنهاست.
در هفته های اخیر اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر در استان گیلان از صدور حکم محکومیت یک متخلف به دلیل کاشت غیرمجاز گونه مهاجم "پائولونیا" در این شهرستان خبر داد. گفته شده جریمه یک میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون ریالی برای این فرد متخلف صادر شده است.
ماجرا از این قرار بوده که مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر، در راستای اجرای "قانون ممنوعیت کاشت گونه های مهاجم"، موفق به کشف باغی شدند که در آن درخت پائولونیا کشت شده بود. آنها پس از تحقیق و شناسایی دقیق این ماجرا، ابتدا چندین بار اخطار رسمی برای صاحب باغ صادر کرده و در ادامه به علت بی توجهی او به اخطارها و هشدارها، صاحب باغ فوق را به پرداخت جریمه نقدی یک میلیارد و 650 میلیون ریال محکوم کردند.
نظر شما